Over ons

Disholt is meer dan alleen een hele goede leverancier van verspanend gereedschap. Alle geleverde gereedschappen worden namelijk ook onderhouden en indien nodig gerepareerd. En wie een frees, boor, zaag, ruimer, tap of combinatie buiten het gebruikelijke leveringsprogramma zoekt, wordt snel en adequaat bediend door de eigen gereedschapmakerij. Daar worden ‘specials’ naar klantspecificatie geproduceerd. Alle verspanende gereedschappen voor metaal, hout, en kunststof – inclusief wisselmesgereedschappen - worden door Disholt geleverd, onderhouden en desgewenst op maat gemaakt. disholt is gestart in 1966 als slijpservice en groothandel in industriële gereedschappen. Klanten van Disholt profiteren van de meer dan 55 jaar ervaring die in het bedrijf aanwezig is.

Specialistisch gereedschap op maat

Een special wordt gemaakt wanneer standaard gereedschap niet voldoet, bijvoorbeeld op maatvoering, nauwkeurigheid, economische gronden (meerdere bewerkingen ineen, standtijd), etc. Denk aan profielfrezen, getrapte boren, boor/freescombinaties, aparte maten en vormen en hoogwaardige coatings. Bij disholt kijken wij altijd eerst of het mogelijk is een standaard gereedschap aan te passen. Is dat niet mogelijk, dan ontwerpen en produceren we een gereedschap op maat, veelal door middel van CadCam. Eerst wordt een virtueel gereedschapontwerp gemaakt, dat indien gewenst, aan de klant wordt voorgelegd. Afhankelijk van aantallen en basismateriaal, vinden eventueel voorbewerkingen plaats d.m.v. draaien en frezen. Na het harden of beplaten met hardmetaal of diamant worden de gereedschappen op CNC slijpmachines geslepen. Voor korte levertijden worden gereedschappen vaak uit vol hardmetaal geslepen of geërodeerd. Voor het meten van gereedschappen en beoordelen van snijkanten gebruiken we optische apparatuur, die geeft ons meer informatie en voorkomt dat een gereedschap beschadigt door mechanische meting.

Complete onderhoudsservice

Sinds 1974 is disholt gevestigd aan de Keizersweg te Holten. Klanten vinden disholt in de weidse regio in onder meer de metaalindustrie, meubel en interieurbouw en kunststofverwerkende industrie. Overal waar verspanende werkzaamheden plaatsvinden, kan disholt garant staan voor goed werkende gereedschappen. disholt gelooft in het feit dat een goed gereedschap de basis is voor een eindproduct van hoogstaande kwaliteit. Niet alleen de levering maar ook het onderhoud is perfect georganiseerd. In een straal van ruim 50 kilometer rondom Holten worden door een eigen route dienst, gereedschappen gehaald bij de klanten. Na het onderhoud worden ze vervolgens weer bij de klanten bezorgd. Landelijk werken wij nauw samen met een pakketdienst die dit in de vorm van retouropdrachten verzorgt. Het onderhoud kan uiteenlopen van slijpen en repareren, tot het aanbrengen van nieuw hardmetaal en diamant. Uniek in Nederland is het complete onderhoud van diamantgereedschappen. Disholt is de enige in ons land, die deze specialistische service zelf uitvoert.

Onderscheidende kracht

De onderscheidende kracht van disholt ligt in de uitgebreide kennis op het gebied van verspanende gereedschappen, in combinatie met een zeer omvangrijk leveringsprogramma, een uitstekende service in onderhoudsslijpen en de mogelijkheid om gereedschappen naar klantwens te produceren. Wij leveren niet alleen gereedschappen, maar onderhoud deze ook. Wij zien daarom wat er van gereedschappen gevergd wordt. Vanuit onze ervaring, kennis en het contact met onze klanten weten wij hoe een gereedschap het beste gemaakt en onderhouden kan worden. Daarvan profiteert de klant, omdat een gereedschap dan niet alleen optimaal presteert, maar ook een langere levensduur behaald.