Gereedschapsslijperij & productie

disholt is in 1966 gestart met een slijpservice voor de metaal-, hout- en kunststofverwerkende industrie. Vanaf het ontstaan heeft kwaliteitszorg centraal gestaan. Daarom is disholt de plek waar het onderhoud aan al uw gereedschappen met zorg uit handen wordt genomen in onze eigen gereedschapsslijperij. Het slijpen van onder meer VHM, HSS en diamant (PKD) frezen maar ook hardmetaal cirkelzagen, segmentzagen en HSS cirkelzagen is voor disholt door de ruim 55 jaar ervaring, vakkennis en professionele CNC slijpmachines geen enkel probleem. disholt is onder meer uniek in Nederland, omdat wij het complete onderhoud van diamantgereedschappen kunnen verzorgen. disholt is de enige in ons land, die deze specialistische service zelf uitvoert. Hierdoor is disholt, zowel voor levering als onderhoud de beste partner voor de metaal-, hout- en kunststofverwerkende industrie. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen of het contactformulier invullen. Wij komen zo spoedig mogelijk bij u terug.

Diamant (PKD) gereedschap

Disholt is bij uitstek gespecialiseerd in het leveren en onderhouden van diamant (PKD) gereedschap voor de hout- en kunststofverwerkende industrie. Door de jaren heen heeft disholt veel kennis vergaart over het gebruik van diamant gereedschap binnen de hout- en kunststofverwerkende industrie.

‘Specials’ productie

Bij disholt weten wij maar al te goed dat de metaal-, hout- en kunststofverwerkende industrie erg divers is. Daarom heeft u bij disholt de mogelijkheid om opmaat gemaakte VHM (volhardmetaal) frezen en boren te laten maken. Bijvoorbeeld profielfrezen, schlicht- en schrob frezen, getrapte boren, boor/freescombinaties, aparte maten en vormen met hoogwaardige coatings. Het enige wat u hoeft te doen is ons uw dxf-tekening van het gewenste profiel/product aan te leveren, te samen met het de materiaalspecificatie van uw product. Met deze dxf construeren wij een 3-D tekening van uw gewenste frees of boor, die wij ter bevestiging naar u terug mailen zodat u precies weet hoe het gereedschap eruit komt te zien en/of waar nodig nog kleine aanpassingen nodig heeft. De lijnen zijn kort bij disholt, zodat u snel over uw special kunt beschikken. Wij hebben een uitgebreid machinepark met (CNC) machines voor het slijpen van gereedschappen, maar ook draai- frees-, rond/vlakslijp- en draadvonkmachines.

(CNC) gereedschap coaten

disholt biedt u de mogelijkheid om uw bestaand/gebruikt en nieuw gereedschap te voorzien van het juiste type coating. Door het gereedschap te laten coaten kunt u onder meer de snijsnelheden verhogen, de bewerkingstijd verlagen en standtijd van uw gereedschap verlengen, zodat u een echte efficiency stap kunt maken. Neem voor meer informatie omtrent het coaten en/of een vrijblijvende prijsopgave contact met ons op.

(Flu-) Profielmessen productie

Voor de productie en het onderhoud van opmaat gemaakte (Flu-) profielmessen en rugvertande messen bent u bij disholt op het juiste adres. Door het uitgebreide machinepark waar disholt over beschikt, hebben wij niet alleen over de mogelijkheid om Flu-messen, HM messen en rugvertande messen te slijpen maar ook om te draadvonken. Door profielmessen te draadvonken in plaats van te slijpen, wordt het mogelijk om nog fijnere details in uw gewenste profiel te realiseren. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan zeer scherpe ingesloten hoeken. Wanneer profielmessen worden geslepen is het vrijwel onmogelijk om een scherpe hoek te creëren in het profielmes doordat er altijd een (kleine) radius aan de slijpschijf zit. Dit maakt dat er i.p.v. een scherpe hoek een radius wordt gemaakt als het profiel wordt geslepen. Wij kunnen messen maken voor verschillende systemen uit VHM, HM opgelegd, hybride, HSS en diamant.

Haal- en brengservice

Bij disholt is het mogelijk u op te nemen in de dagelijks gereden slijproutes waarbij uw te slijpen gereedschap gehaald en/of gebracht wordt. In een straal van ruim 50 kilometer rondom Holten worden door een eigen route dienst gereedschappen gehaald bij de klanten. Na het onderhoud worden ze vervolgens weer bij de klanten bezorgd. Landelijk werken wij nauw samen met een pakketdienst die dit in de vorm van retour-opdrachten verzorgt. Het langs brengen naar ons filiaal is ook mogelijk. Na ontvangst van het gereedschap wordt deze door een van onze specialisten gronding gereinigd, geïnspecteerd, eventueel gerepareerd, geslepen en gecontroleerd op één van onze moderne CNC machines. Indien nodig kunnen de HM of diamant snijkanten vervangen worden m.b.v. van onze hoogfrequent soldeer apparatuur. Het gereedschap wordt na de laatste kwaliteitscontrole verpakt en op de afgesproken datum kunt u het zelf weer ophalen of wordt het door ons bij u afgeleverd. Onze route service wordt uitgevoerd door zakenkundige buitendienst medewerk(st)ers. U kunt gerust uw verspaningsprobleem aan hem of haar voorleggen, om advies vragen of bestellingen doorgeven.